Presentation av ordförande i Valnämnden

Vem är du?

Jag heter Jane Larzon och är 45 år. Jag bor med sambo och våra två söner i Sjuntorp.

Jag arbetar idag som anställd på Handels avdelning i Trollhättan och arbetar mycket med facklig organisering och utbildning av medlemmar och förtroendevalda. Tidigare arbetat ca 20 år med folkbildning på ABF FyrBoDal och har även tidigare varit ordförande för Handels avdelning i Trollhättan under en tid. Jag brinner även för hälsa och träning så jobbar som hälsocoach när jag inte är på jobbet.

Varför blev du socialdemokrat?

Då jag i större delen av mitt arbetsliv arbetat fackligt så föll det sig naturligt för mig att gå med i Socialdemokraterna som medlem. Första tiden var jag bara medlem men sedan fick jag möjligheten att gå en ledarskapsutbildning för unga ledare på Viskadalen så då blev jag mer aktiv. Mesta politiska arbetet har jag lagt ner inom den fackliga rörelsen och LO. Satt under några år med i kultur- och fritidsnämnden i Trollhättan och som ersättare i kommunstyrelsen. Men sedan krävde jobbet mer utav mig så jag avsade mig dessa uppdrag.

Nuvarande uppdrag

Idag är jag ordförande i Valnämnden i Trollhättan. Jag tillträde uppdraget efter valet 2010 då vi trodde att jag skulle få minst 2 år på mig att sätta mig in i uppdraget innan nästa val. Men då regionen fick ett omval kastades jag rakt in i det arbetet fortast möjligt. Nu har jag varit med i några val och anser att det är ett viktigt och mycket intressant uppdrag. Jag har även ett styrelseuppdrag i Handels S-förening med säte i Uddevalla.

facebook Twitter Email