Presentation av Carina Lorentzon, ordförande i Trollhättan Energi AB

Namn: Carina Lorentzon Ålder: 64 år Civilstånd: Gift med Jan sedan 44 år tillbaka. Vi har tre barn och sju barnbarn + två bonusbarnbarn. Bor: I eget hus i Upphärad som vi byggde 1980. Födelseort: Trollhättan Politiska uppdrag: Ordförande i Trollhättan Energi AB och andre vice ordförande i Kommunfullmäktige. Har mitt partimedlemskap i Upphärads Socialdemokratiska förening och ett extra medlemskap i Unga Seniorer Trollhättan.

Varför Socialdemokrat?

Mitt politiska engagemang började redan när jag jobbade på SAAB. Jag gick en utbildning som valarbetare inför valet 1976. Sen har det rullat på.

Min ”skolning” som Socialdemokrat fick jag av mina svärföräldrar och min man. Eller det går att säga hela umgängeskretsen, alla var ”sossar”. Men vad var det som tilltalade mig i Socialdemokraternas ideologi? Självklart allas lika värde och att alla ska ha samma möjligheter till en bra framtid, oavsett bakgrund. Och en stor bidragande orsak var också gemenskapen man kände, både på SAAB och i sosseföreningen hemma.

Jag har under årens lopp fått förtroendet och haft olika politiska uppdrag. Jag har började med sociala frågor, därefter blev det utbildning/barnomsorg och en mandatperiod var jag med i Kommunrevisionen. I valnämnden gjorde jag också ganska många år som ordförande. Mellan åren 2003-2018 var jag ordförande i Kultur- och Fritidsnämnden, ett helt underbart uppdrag men ibland måste man ändra inriktning.

Jag har jobbat på Socialdemokraternas expedition som ombudsman under drygt 20 år men förra året beslutade jag att gå i pension. När jag väl bestämt mig, blev det inte så jobbigt som jag trodde det skulle bli. Det är tufft men otroligt givande att vara ombudsman för Socialdemokraterna.

Uppdrag idag:

Jag blev ordförande för TEAB i maj 2019 och det är ett spännande uppdrag. Vi ser till att vardagslivet för Trollhätteborna blir så enkelt som möjligt. De ska kunna få vatten, el, sophämtning, värme, biogas och fiber, enkelt och billigt. Vi står inför stora utmaningar i bolaget och fullmäktige har nyligen beslutat om att bygga ett nytt Vattenverk med ny råvattenledning från Vänern. Vi ska också uppgradera vårt Reningsverk i Arvidstorp så vi klarar framtida miljökrav.

facebook Twitter Email