En budget för ett tryggare samhälle!

Corona pandemin har påverkat många människors hälsa och ekonomi, men har också slagit hårt mot staden. Därför har Trollhättans kommun lagt fram en budget med fokus att kraftfullt kunna skydda människoliv, jobb och välfärd. Med nya reformer bygger vi upp ett starkare samhälle med ökade arbetsmöjligheter, tryggare villkor och säkrare arbetsmiljö inom äldreomsorg, vård och skola. 

Av regeringens välfärdsmiljard för att stärka den kommunala välfärden har Trollhättans kommun under 2021 fått ett statligt tillskott på 266 miljoner kronor. I och med kommunens tuffa ekonomiska förutsättningar så har man inför 2021 budgeterat ett tillskott till nämnderna med 87 miljoner kronor jämfört med budgeten året innan. Det innebär att kommunen kan göra större satsningar för att förbättra vård och äldreomsorgen så att alla har möjligheten till en omsorg med hög kvalité. Vi vill även arbeta med att förbättra arbetsmiljön och ge personalen de bästa förutsättningarna för att utföra sina jobb tryggt och säkert. 

De viktiga skolförslagen för budgeten 2021 är att alla barn ska ha möjligheten till en så framgångsrik skolgång som möjligt. Därför har vi även stärkt ekonomin för att tillföra en skolutveckling för Trollhättans unga. Kommunen satsar ytterligare på resursstöd till skolor, och vi gör allt för att bidra till likvärdig skola. Vi kommer aldrig acceptera ett samhälle där våra unga inte får den hjälp de behöver! 

Vi jobbar också med att föra Trollhättan ut ur coronakrisen. Därför görs större satsningar inom arbetsmarknad- och socialnämnden för att tillföra arbete så att unga och vuxna ska känna att det finns en säker och trygg framtid i vår kommun. Dessa reformer kommer att medföra fler i arbete, skapa en starkare välfärd och ekonomi samtidigt som vi kan förbättra vår miljö. 

Med den här budgeten vill vi hjälpa de unga, barnfamiljer, och pensionärer som är oroliga över sin trygghet. Vi är väl medvetna om att ökad trygghet leder till ett starkare samhälle!

facebook Twitter Email