Presentation av ordförande i Utbildningsnämnden

Vem är du?

Jag heter Sofia Andersson Dharsani, är 25 år och är Utbildningsnämndens ordförande. Jag är utbildad gymnasielärare i samhällskunskap och historia. De senaste åren under min tid som lärarstudent har jag arbetat helger och somrar på Liseberg, så har du åkt Lisebergsbanan senaste åren är det stor sannolikhet att jag har kört dig i den attraktionen. Förutom uppdraget som utbildningsnämndens ordförande jobbar jag på en skola i Vänersborg. Jag är uppvuxen i Sjuntorp, vilket jag fortfarande har en stark koppling till genom mina föräldrar som bor där och genom Flundre skytteförening.

Varför blev du Socialdemokrat?

Jag blev, eller snarare förstod att jag är socialdemokrat under högstadiet. Jag hatar orättvisor och har oerhört svårt att se människor bli utnyttjade. Jag gick med Socialdemokraterna av fler anledningar, men den främsta anledningen var att jag tycker fler unga kvinnor ska våga ta plats i politiken. En av de stora anledningarna varför jag fortsatte vara engagerad var att Socialdemokraterna behövde bli bättre på landsbygdsfrågor. Människor ska kunna bo på landsbygden och ändå känna att (S) har en politik för dem.

Nuvarande uppdrag

Jag är ordförande i Trollhättans utbildningsnämnd, ledamot i kommunfullmäktige och i SSU:s förbundsstyrelse. Jag har varit med i Utbildningsnämnden sedan våren 2014 och tycker uppdraget som ordförande känns väldigt intressant och viktigt. Den största utmaningen denna mandatperiod är uppdraget att skapa en mer jämlik skola, där stora och modiga beslut krävs för att skapa bättre förutsättningar för att alla elever ska kunna få en bra skolgång.

facebook Twitter Email